The best keto cloud bread (oopsie bread recipe)

Cloud bread

What is Cloud Bread

Cloud bread (also known as Oopsie Bread) is another type of bread, but made with only 4 ingredients and one of them is not flour. It’s high protein, gluten free, low carb (with only 1 carb per slice), low calorie, and keto friendly, making it a great option for anyone with dietary restrictions.

This bread dates back to the 1970’s when the Atkins diet was introduced. The texture is light and airy, resembling more of an omelette or soufflé then a slice of bread, but is quite versatile in flavor (with the ability to add different seasonings), and uses beyond sandwiches (think pizza or a dipper for soup!)

Looking For More Fabulous Low Carb Recipes? Be Sure to Also Try:

  • Low Carb Pepperoni Pizza Cups
  • Cloud Bread Pizza
  • Magic Mug Bread (Low Carb, Gluten Free)
  • Low Carb Bacon Wrapped Avocado
  • Cloud Bread Pancakes
  • Paleo Cashew Chicken
  • The Best Detox Chicken Soup

The Best Cloud Bread Recipe

Prep Time: 10 minutes minutes

Cook Time: 15 minutes minutes

Total Time: 25 minutes minutes

The Best Cloud Bread Recipe: Low carb, keto, low fat, gluten-free, grain-free bread you can use for sandwiches on a low carb diet!

Servings: 10 pieces

Instructions

  • Preheat the oven to 300 degrees F. If you have a convection oven, set on convect. Line two large baking sheets with parchment paper.
  • Place the cream cheese in the empty stand mixing bowl. Beat on high to soften. Then add the egg yolks one at a time to incorporate. Scrape the bowl and beat until the mixture is completely smooth. Then beat in the Italian seasoning, salt, and garlic powder.
  • Bake on convect for 15-18 minutes, or in a conventional oven for up to 30 minutes. The bread should be golden on the outside and firm. The center should not jiggle when shaken. Cool for several minutes on the baking sheets, then move and serve!

Notes

1) The Best Cloud Bread Recipe can be stored in an airtight container in the refrigerator for several days. However the texture is best if eaten within 12 hours of baking.
2) Go easy on the garlic powder the first time you make it. I like adding 1/2 teaspoon, but that might be a little much for some palates.

Nutrition

Serving: 1slice, Calories: 36kcal, Carbohydrates: g, Protein: 2g, Fat: 2g, Saturated Fat: 1g, Cholesterol: 68mg, Sodium: 167mg, Potassium: 63mg, Sugar: g, Vitamin A: 125IU, Calcium: 18mg, Iron: 0.3mg

Making this recipe?Follow us on Instagram and tag @ASpicyPerspective so we can share what you’re cooking!

Пошаговый рецепт с фото

Для приготовления облачного хлеба из тик-тока заранее отмерьте необходимые составляющие.

Не пренебрегайте ванилином или ванильным сахаром, чтобы потом не разочароваться привкусом яиц.

Я всегда добавляю в белки щепотку соли, хоть в рецепте ее и нет, но тоже советую это сделать. Белки и соль начните взбивать миксером до получения рыхлой пены.

Затем в три приема добавьте сахар и ванилин, продолжая взбивать.

Как только получится мягкая и матовая белковая масса, добавьте крахмал.

Взбивайте дальше, пока белки не приобретут упругую текстуру и полутвердые пики

Важно не перебить белки, но при переворачивании миски они не трогаются с места и не выливаются. У меня ушло на это минут пять, все взбилось довольно быстро

Часть белкового теста отберите в пиалу, а в оставшееся количество добавьте каплю голубого красителя. У меня неожиданно из одной капли получился очень интенсивный цвет.

Духовку разогрейте до 150 градусов. Выложите на антипригарный пергамент сначала белое тесто, а поверх него — голубое. Вместо пергамента можно использовать силиконовый коврик.

Разровняйте поверхность белковой полусферы и поставьте выпекать в разогретую духовку с конвекцией на 30 минут. В моей духовке нет конвекции, поэтому я выпекала почти 40 минут на среднем уровне. Нужно, чтобы сверху образовалась золотистая корочка. При выпечке десерта советую вообще не открывать дверцу духовки, а наблюдать за процессом через стекло.

По окончании времени выпечки уберите нагрев в духовке, но оставьте в ней хлебец еще на 10 минут. Затем достаньте и дайте немного остыть на поверхности. Хлебец выходит воздушным и легким, но когда вы к нему прикоснетесь, чтобы снять с пергамента, он немного скукожится.

Облачный хлеб готов. Его хочется разламывать на кусочки, пробовать и получать удовольствие от этого процесса.

Источник

9 Different Ways to Make Cloud Bread

If you’re looking for sandwich bread that doesn’t contain carbs or gluten, cloud bread is right up your alley. The soufflé-like texture of cloud bread lets you enjoy a bread-like food without costing you carb calories. You’ll be whipping up an egg yolk or egg white mixture with added fat until stiff peaks form, and then baking them to golden brown perfection on a cookie sheet with parchment paper.

Cloud bread nutrition facts depends on the recipe you choose, but the main ingredient is eggs, perfect for keeping a high-protein or low-carb diet. If this is your first time considering cloud bread, here are some easy recipes you can twirl through your hand mixer to get the keto-friendly, hamburger bun-like dream that is cloud bread.

1. With Greek Yogurt

This recipe for Low Carb Cloud Bread with Greek Yogurt from My Crazy Good Life blog combines a room temperature egg yolk mixture with Greek yogurt and baking soda. Just preheat your oven to 300 °F, mix and bake for 25 minutes, and you’ve got Greek yogurt cloud bread ready to go.

2. With Cottage Cheese

This recipe for cloud bread aka Oopsies by Karlijn at Karlijn’s Kitchen can be whipped up and baked to perfection in 20 minutes or less, with cottage cheese to make your bread moist and savory.

3. With Cream of Tartar

This Keto Cloud Bread recipe by Andrea Lynn at Delish mixes cream of tartar and kosher salt in a large bowl, and also details creative additions to make pizza cloud bread, everything bagel cloud bread, and ranch-flavored cloud bread too. With quick prep time and 25-30 minutes of bake time, you too can enjoy these extra tasty variations.

4. With Cream Cheese

This recipe for Low-Carb Cloud Bread from iSaveAtoZ combines cream cheese, baking powder, rosemary, and sea salt for light, fluffy, tasty bread-like buns.

5. With Mascarpone Cheese

This 4-Ingredient Mascarpone Cloud Bread from Food Fanatic combines softened mascarpone with just a pinch of cream of tartar and salt.

6. With Ricotta Cheese

This tasty cloud bread recipe from Marjory Pilley at The Dinner Mom combines ricotta cheese with garlic cloves, salt, and cream of tartar for a delicious result.

7. With Honey

This sweet cloud bread recipe by Kris Galicia Brown from Blueprint adds honey and sugar to the mix. Try flavoring it up with some cinnamon powder if you want to go all-out with sweetness.

8. With Mayonnaise

For a dairy-free option, use mayonnaise instead of cheese products. This mayo-based cloud bread recipe from Mira Richard-Fioramore writing at My PCOS Kitchen adds garlic powder and parsley for a savory, no-dairy recipe.

9. With Peanut Butter

Make Peanut Butter Cloud Puffs with this recipe from Carb Manager for a cookie-like treat that won’t impact your carb intake and is perfect for sharing with the kids or bringing to a potluck dinner party.

Cloud Bread Ingredients & Substitutions

This section explains how to choose the best ingredients for keto oopsie bread, what each one does in the recipe, and substitution options. For measurements, see the .

  • Eggs – For the right ratio, use large sized eggs, not medium or jumbo. Separate the egg yolks and whites.
  • Cream Cheese Or Mascarpone – Most cloud bread recipes are made with cream cheese, and you can make this recipe using that, but I love the buttery flavor from using mascarpone (either store-bought or homemade mascarpone). Other popular alternatives to the cheese include Greek yogurt (or keto yogurt should work as well!), super thick coconut cream (runny won’t work), or sometimes a thick mayonnaise.
  • Cream Of Tartar – This optional ingredient is a powdery acid that helps stabilize the egg whites, so that it’s easier to beat them to stiff peaks. (You’ll find it in the baking aisle at the grocery store, or online here.) You can still make fluffy cloud bread without it — just make sure your egg whites are at room temperature for easier whipping.
  • Sea Salt – You only need a little bit for balance. The rolls won’t be salty.

Ingredients

Cloud bread only takes 3 ingredients to make this TikTok Cloud bread, many you probably already have at home.  Which is probably why it’s so popular!

Egg Whites

The key ingredient in cloud bread is egg whites.  Making cloud bread is similar to making a meringue or angel food cake you need to whip the egg whites to stiff peaks so it holds it’s shape. 

Like many baking recipes egg whites is what gives it that fluffy texture!  When you separate the egg whites from the yolk make sure NOT to let any of the egg yolks get into the whites or else your egg whites will not whip up. 

Also, make sure your bowl for the egg whites is completely clean without any water or oil, or again your egg whites won’t whip up.  I’ve used both a plastic bowl and a stainless steel bowl for this and they both worked, but I wiped each bowl before using it.  Below is how stiff your egg whites should be at stiff peaks.

Sugar

As with angel food cake, sugar is what gives cloud bread the structure.  It helps hold it all together!

Cornstarch

The cornstarch serves to soak up any additional liquid and thickens the mixture.

Food Coloring

Steps for how to make cloud bread

  1. Preheat oven to 160c/320f
  2. Line a baking tray with baking paper
  3. Seperate the eggs, and place the yolks in one bowl and the whites in another
  4. Whisk the egg whites with the cream of tartar and a pinch of salt until they form stiff peaks, set aside
  5. In the other bowl beat the egg yolks and cream cheese until combined
  6. Add the psyllium husk powder and baking powder to the cream cheese mixture and stir to combine
  7. Fold the egg whites into the into the cream cheese mixture gently to try to keep it light and airy
  8. Divide the mixture into round 4 piles on the baking tray
  9. Sprinkle with any seeds or herbs if you like
  10. Bake for 20-25 minutes until they are golden brown

Do you love cloud bread as much as we do? Let us know in the comments below what your favourite toppings are.

We hope you found this helpful. Check out our other ‘How to’ posts for more step by step guides.

How to make cloud bread

Cloud bread, is a staple for a low carb lifestyle. It is low in carbs and makes a perfect sandwich. This is a step by step guide on how to make cloud bread.

5 from 1 vote

Prep Time 5 minutes mins

Cook Time 25 minutes mins

Total Time 30 minutes mins

Course Side Dish

Cuisine bread, How To, Keto, Low Carb

Servings 2

Calories 226 kcal

Ingredients  

  • 2 eggs
  • 75 g cheese cheese 2.5 ounces
  • 1 tsp ground psyllium husks
  • ½ tsp baking powder
  • ½ tsp cream of tartare
  • salt
  • seeds or herbs for topping

Instructions 

  • Preheat oven to 160c/320f
  • Line a baking tray with baking paper
  • Seperate the eggs, and place the yolks in one bowl and the whites in another
  • Whisk the egg whites with the cream of tartar and a pinch of salt until they form stiff peaks, set aside
  • In the other bowl beat the egg yolks and cream cheese until combined
  • Add the psyllium husk powder and baking powder to the cream cheese mixture and stir to combine
  • Fold the egg whites into the into the cream cheese mixture gently to try to keep it light and airy
  • Divide the mixture into round 4 piles on the baking tray
  • Sprinkle with any seeds or herbs if you like
  • Bake for 20-25 minutes until they are golden brown

Notes

NOTE: THIS IS BASED ON THE INGREDIENTS WE USED, NUTRITIONAL INFORMATION MAY VARY DEPENDING ON THE INGREDIENTS USED.

Keyword How to Make Cloud Bread

Disclosure: The above post may contain affiliate links. We may earn a small commission from purchases made through these links, at no additional cost to you. Everything we recommend on our website are products we use and love. Thank you for supporting Have Butter will Travel and allowing us to share our low carb experiences with you.

Безуглеводный хлеб на льняной муке, 2,5 г углеводов в порции

В приготовлении льняного хлеба можно использовать муку льна или семечки, измельченные в блендере. Такой хлеб дает насыщение и пользу — в его составе много клетчатки, витаминов группы B и жирных кислот.

Лимонный сок можно заменить яблочным уксусом, а кокосовое масло — растительным, топленым или оливковым.

Ингредиенты

Для приготовления 24 кусочков (порций) необходимо приготовить следующие продукты:

  • льняная мука, 320 г;
  • яичные белки, 5 шт.;
  • яичные желтки, 3 шт.;
  • простая вода, 120 г;
  • кокосовое масло, 75 г;
  • разрыхлитель, 15 г;
  • лимонный сок, 30 г;
  • соль, 5 г.

Инструкции

Перед приготовлением теста, необходимо включить духовку греться до 180оС.

  1. Белки яиц необходимо взбить до устойчивой консистенции.
  2. В отдельной миске я смешиваю льняную муку, разрыхлитель и соль. Добавляю масло и перемешиваю ингредиенты. После – добавляю желтки, сок лимона и воду, снова перемешиваю.
  3. Белки вношу в массу из муки и желтков, перемешивая до однородности при помощи деревянной лопатки. Полученное тесто выкладываю в форму для выпечки и помещаю в духовку на полчаса.

Ingredients in Cloud Bread

For this bread substitute, Oopsie bread, Oopsie rolls, cloud bread call it as you want, the main ingredients you need are eggs, cream cheese, and cream of tartar.

If you want a richer, creamier taste, replace the cream cheese with the same amount of mascarpone.

  • eggs – use large eggs at room temperature. We’ll need both the egg whites and yolks, but separated.
  • cream cheese – Full fat cream cheese is what I used to make cloud bread, but mascarpone in my next favorite, especially when I want to make sweet cloud bread.
  • cream of tartar – acts as a stabilizer for the egg whites and keeps them super fluffy while incorporating the other ingredients. I highly recommend using it but you can skip it.

How to Make Cloud Bread

It’s super easy to make cloud bread at home in just a few easy steps. All you have to do is to whisk the eggs whites and then incorporate the cream cheese. Then bake in the oven until nice and brown.

They are called cloud bread for a reason. Every keto bun is light, airy, and low in calories.

To make sure that the buns turn out tasty and fluffy, make sure to:

  1. Use room temperature eggs and whip the egg whites with cream of tartar in a bowl that is 100% dry because you don’t want any extra water.
  2. Make sure you use cream of tartar (or any leavening agent) to help the batter rise. The cream of tartar is the only one (I tried all the other substitutes) that keeps the buns from flattening out while cooling down. In my opinion, it also helps a lot with the texture.
  3. Carefully and gently fold the whipped egg whites in the cream cheese and egg yolks mixture. You want to keep the batter as airy as possible
  4. Form the cloud buns- Spoon the egg mixture onto a lined baking sheet and shape them into 1/2 inch thick circles. This recipe makes 6 cloud buns.
  5. Bake in the preheated oven for about 30 minutes or until they are golden brown on top.

How to Make the Best Cloud Bread Recipe

Preheat the oven to 300 degrees F. If you have a convection oven, set on convect. Line two large baking sheets with parchment paper.

Separate the egg whites and egg yolks. Place the whites in a stand mixer with a whip attachment, or a large bowl with a hand mixer. Add the cream of tartar and whisk on high until the froth turns into a stiff peaks. Move to a separate bowl.

Place the cream cheese in an empty stand mixer bowl. Beat on high to soften. Then add the egg yolks one at a time to incorporate. Scrape the bowl and beat until the mixture is completely smooth. Then beat in the Italian seasoning, salt and garlic powder.

Gently fold the firm meringue into the yolk mixture. Try to deflate the meringue as little as possible, so the mixture is still firm and foamy. Spoon 1/4 cup portions of the foam onto the prepared baking sheets and spread into even 4-inch circles, 3/4 inch high. Make sure to leave space around each circle.

Bake on convect for 15-18 minutes, or in a conventional oven for up to 30 minutes. The bread should be golden on the outside and firm. The center should not jiggle when shaken. Cool for several minutes on the baking sheets, then remove and serve!

Он богат полезными насыщенными жирами

Секрет кето-облачного хлеба в том, чтобы отделить яичные желтки от белков. Когда вы взбиваете яичные белки на высокой скорости, они образуют твердый пик, похожий на безе, что придает им легкую, похожую на облако текстуру при запекании.

С другой стороны, сочетание сливочного сыра со смесью яичных желтков — вот что дает облачному хлебу такую ​​здоровую дозу насыщенных жиров.

Раньше считалось, что Насыщенные жиры были нездоровыми, но теперь считается, что они способны обратить вспять и потенциально предотвратить определенные хронические заболевания, а также улучшить общее состояние здоровья сердца ( ).

Хотя в прошлом насыщенные жиры были связаны с более высоким уровнем холестерина и риском сердечных заболеваний, недавние исследования показывают, что эти исследования имели много недостатков ( ). Фактически, после противоречивого исследования семи стран 1970-х ( ), что непреднамеренно привело к диффамации насыщенных жиров Американской кардиологической ассоциацией, потребление всех типов жиров в Америке сократилось на 25%. Между тем, ожирение в Соединенных Штатах за тот же период увеличилось вдвое.

Так что ясно, что что-то не сложилось.

Сегодня считается, что именно сахар и углеводы, а не жир, вызывают воспаление, гормональный дисбаланс и ожирение. Уменьшение количества углеводов и увеличение потребления полезных жиров может привести к здоровому сердцу, среди других преимуществ для здоровья.

Основные источники насыщенных жиров: сливочное масло, травяное красное мясо, el
кокосовое масло, яйца, пальмовое масло и масло какао.

Important Recipe Tips for Success

  • Ingredients need to be at room temperature: egg whites form stiff peaks faster when they’re at room temperature first. (Note: it’s easier to separate your eggs while they’re cold, then let them come to room temp.)
  • Separating the eggs: when separating your eggs, make certain that not even the tiniest bit of yolk ends up in your whites, or you might have difficulty beating the egg whites properly.
  • Batter needs to be perfectly smooth: when beating the egg yolks and cream cheese, the mixture needs to end up perfectly smooth.
  • Tools need to be completely clean and residue free: the bowl used to beat the egg whites in needs to be 100% clean and void of any water, oils, or residue. If not, you can run into problems with the eggs whites whipping up properly.
  • Fold, do not stir or mix: when incorporating the beaten egg whites and yolk mixture, gently FOLD. Do not stir, mix, or pat down, or you will deflate the egg whites.

Почему поправляются от хлеба

Гликемический индекс хлеба очень высок, из-за чего организм не успевает перерабатывать потребляемые углеводы, направляя их в виде жировых запасов в самые уязвимые места (живот, бока, бедра).

Злаки, из которых готовят муку для хлеба, теряют большинство полезных микроэлементов и клетчатку в процессе промышленной переработки и хранения муки. В результате для массового производства хлеба используется крахмалистое и обедненное сырье с большим содержанием углеводов, влияющих на уровень сахара в крови и препятствующих обмену веществ в организме.

Вы скажите, что это глупость — злаки не могут быть вредными!

Сами злаки ни при чем, но все способно меняться с ростом прогресса. Еще в середине XX века пшеница имела в составе легкоусвояемую клетчатку и витамины, но была крайне прихотливой в выращивании. Селекционеры вывели сорт, обладающий хорошей жизнеспособностью в открытых полях и растущий за весьма короткое время. Так в составе пшеницы появилась мутация белка глютена, который вызывает отклонения в работе ЖКТ у страдающих целиакией и диабетом 1 степени.

Фотографии «Облачный хлеб» от приготовивших (10)

23 сентября 2018 года akiv lev #

18 июня 2018 года teterko #

16 апреля 2018 года lelika # (модератор)

20 февраля 2018 года veronika1910 #

31 января 2018 года petrishina 2407 #

31 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

1 февраля 2018 года petrishina 2407 #

1 февраля 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

28 января 2018 года imwing #

28 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

29 января 2018 года imwing #

29 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

28 января 2018 года akiv lev #

28 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

25 января 2018 года VeVeTa Tuk #

25 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

25 января 2018 года VeVeTa Tuk #

24 января 2018 года Ирина Епенкова #

25 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

22 января 2018 года coffee29 #

22 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

22 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

22 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

21 января 2018 года marikoro #

21 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

21 января 2018 года marikoro #

21 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

21 января 2018 года limonit #

21 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

21 января 2018 года limonit #

21 января 2018 года ксения 0703 #

21 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

21 января 2018 года ксения 0703 #

21 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

21 января 2018 года Тамарчик1 #

21 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

20 января 2018 года nadezhdanv-2 #

20 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

20 января 2018 года nadezhdanv-2 #

20 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

20 января 2018 года Вика-camomile #

20 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

20 января 2018 года tanushka mikki #

20 января 2018 года astrakhan81 # (автор рецепта)

Оставить комментарий или отзыв о рецепте

Зарегистрироваться, или войти если вы уже регистрировались.

Вы можете войти на сайт без регистрации и ввода пароля, воспользовавшись своей учетной записью на следующих сайтах:

Источник

Кето хлеб облако или oopsie bread, 0,3 г углеводов в порции

Хлеб из трех ингредиентов без дрожжей и муки с воздушной текстурой — находка кетодиетника. Такую выпечку можно есть даже вечером, не боясь за фигуру.

Американская лепешка, давно вошедшая в рацион правильного питания, по вкусу похожа на омлет с добавлением творожного сыра или на несладкую кето запеканку с творогом. Облако — это хлеб без углеводов, который заменяет привычный хлеб — можно есть с любыми добавками и в качестве закуски с основным блюдом.

Любимое применение oopsie bread американцев в основе гамбургеров, что делает любимое блюдо максимально полезным и питательным.

Воздушная и пышная текстура получается благодаря добавлению взбитых яиц, а упругость теста обеспечивает винный камень (натуральный продукт, образованный в результате деятельности винных дрожжей, кисло-соленый на вкус, применяется для стабилизации кето-выпечки).

Сливочный сыр в рецепте можно заменить на творог, сметану или йогурт для заправки салатов, а винный камень — на разрыхлитель.

Ингредиенты

Из этих ингредиентов в указанном количестве получается 6 облаков (порций):

  • крупные куриные яйца, 3 шт.;
  • сливочный сыр, 45 г;
  • винный камень, 0,5 г.

Приготовление самого безуглеводного хлеба

Перед заготовкой теста включаю духовку греться до 150оС.

  1. Сливочный сыр помещаю в миску, удобную для смешивания ингредиентов.
  2. Белки взбиваю блендером, а желтки добавляю в сыр, хорошо перемешивая. В белки добавляю винный камень или разрыхлитель, взбивая до густой массы.
  3. Часть взбитых белков вношу в смесь с желтками и сыром, перемешав лопаткой, затем вношу оставшуюся часть и перемешиваю.
  4. Смесь выкладываю на противень с пергаментом, разделив на 6 частей, запекая до образования румянца около 30 минут.

Пока лепешки не остыли, можно сверху посыпать твердым сыром, кунжутом или прованскими травами.

Сырный или fat head безуглеводный хлеб, 4,1 г углеводов в порции

Название этого низкоуглеводного хлеба дословно переводится, как «жирная голова». Основной ингредиент в его составе — сыр, который придает тесту эластичность и упругость для лепки булочек, конвертиков, пиццы или хот догов. В нутриентах преобладают жиры, а содержание углеводов достаточно мало, чтобы можно было есть такую выпечку без превышения суточной нормы по кето диете.

В качестве твердого сыра использую моцареллу, российский или гауду. Сливочный — маскарпоне, альметте или рикотта или крем чиз. Перед выпечкой хлеб посыпаю кунжутом или любыми другими кето дружественными орехами.

Ингредиенты

Для 6 порций сырного хлеба нам потребуется:

  • твердый сыр, 500 мл (2 стакана);
  • миндальная мука, 190 г;
  • жирный сливочный сыр, 30 г;
  • куриное яйцо, 1 шт.;
  • соль, 1 г.

Приготовление

Натертый твердый сыр смешиваю с миндальной мукой и добавляю сливочный сыр, помещая миску в микроволновку на 1 минуту, после чего перемешиваю смесь и ставлю еще на полминуты.

К полученной массе добавляю яйцо и соль, помешивая до однородности. Тесто получится липким, поэтому я смазываю руки маслом и леплю комочки, которые выкладываю на противень для выпечки на 15 минут в духовке при 220оС.

Why We Love This Cloud Bread Recipe

Cloud Bread is high in protein and extremely low in carbs, making it the perfect sandwich bread for those on a low carb, gluten free, or grain free diet.

Each “slice” is baked separately and has a soufflé-like texture when it first comes out of the oven. After a couple hours, the texture becomes more bread like, so you won’t even miss traditional wheat bread.

I’ve been pretty impressed with cloud bread. I wish I knew who invented it, so I could give them credit, and possibly and little bow of respect. I’ve heard it originally came into existence during the Atkins era.

I believe that this is The Best Cloud Bread Recipe because of the seasoning. When cloud bread is unseasoned, or even flavored with sugar and sweet spices like vanilla as I’ve seen in some recipes, it tastes more like a dessert than bread.

Cloud Bread is all the rage right now. It’s a soft airy bread made with only eggs, a little cream cheese (some people use cottage cheese) and cream of tartar. Honestly, other than seasoning, that’s it for this cloud bread recipe! Adding a little sea salt, garlic powder, and dried herbs makes all the difference.

4 ингредиента кетогенного облачного хлеба

Этот низкоуглеводный облачный хлеб, также называемый «хлебом опси», состоит всего из четырех ингредиентов, не требует кето-диеты и содержит менее половины грамма чистых углеводов.

  • Время приготовления: 10 Minutos.
  • Время готовить: 30 Minutos.
  • Общее время: 40 Minutos.
  • производительность: 10 шт.
  • Категория: Завтрак.
  • Кухня: Американец.

Ингредиенты

  • 3 яйца, комнатной температуры.
  • 3 столовые ложки размягченного сливочного сыра.
  • 1/4 чайной ложки зубного камня.
  • 1/4 чайной ложки соли.
  • 1 столовая ложка неароматизированный порошок сывороточного протеина (по желанию).

Инструкции

Разогрейте духовку до 150º C / 300º F и застелите два противня пергаментной бумагой.
Осторожно отделите яичные белки от желтков. Выложите белки в одну миску, а желтки — в другую.
В миску с яичными желтками добавьте сливочный сыр и перемешайте ручным миксером до однородной массы.
В миску с яичными белками добавить винный камень и соль

Используя ручной миксер, перемешайте на высокой скорости до образования жестких пиков.
Лопаткой или ложкой медленно добавьте смесь желтков к яичным белкам и тщательно перемешайте, пока не исчезнут белые полосы.
Выложите смесь ложкой на подготовленный противень высотой 1,25-1,90 дюйма и на расстоянии около 0,5 дюймов друг от друга.
Выпекать на средней решетке духовки 30 минут, пока верх не подрумянится.
Дайте остыть, они, скорее всего, рассыпятся, если вы съедите их прямо из духовки, и наслаждайтесь.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Food Fest
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: